Ettårsjubileum på Kulturhuset Slottsvakten

Slottsvaktens 1 år 11 juli 2015 Textilgruppens lokal 400x300Lördagen den 11 juli firade Kulturhuset Slottsvakten sitt ettårsjubileum med öppet hus.

Lasse Lindberg, som dagen till ära hade förstärkt sin redan innan imposanta figur med Gränslösa, en grupp ungdomar som spelade folkmusik, inledde dagens övningar med att värma upp de intresserade besökarna innan Eva Andersson, ordförande för Kulturhuset Slottsvakten förklarade födelsedagskalaset invigt. När inte någon av dessa underhöll svarade Jazz´n joy för auditoriets musikalaiska förplägnad på ett mycket förtjänstfullt sätt.

Försiktiga beräkningar tyder på att över trehundra personer besökte Slottsvakten denna julidag som rent vädermässigt var väl anpassad till en sådan sysselsättning.

Som en av de utställande föreningarna hade Textilhistoriska gruppen laddat lite extra inför den här dagen. En stor del av styrelsen med ordförande Birgit Eriksson i spetsen fanns på plats. Dagen till ära hade vi utökat vår utställning med en frågesport.

Det var många som undrade hur länge Kulturhuset Slottsvakten ska få fortsätta i sin nuvarande form och det var uppenbart att de gärna ville se en fortsättning. Tyvärr var det enda besked vi kunde ge att vi inte har en aning om detta.